مطالب آموزنده و مفید اسرارالشفاء

درمان طبیعی کم خونی در طب سنتی!

درمان کم خونی

هرآنچه باید در مورد کم خونی بدانید

اصولا کم خونی وقتی ایجاد میشود که خون فاقد هموگلوبین کافی است. نقش هموگلوبین کمک کردن به گلبول‌های قرمز خون در حمل اکسیژن از ریه‌ها به تمام اندام‌های بدن است.

پس این عارضه نقش مهمی در آسیب به تمام بدن خواهد داشت.

سهشیره درمان کم خونی

بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی تقریبا ۲۵ درصد از مردم جهان از کم خونی رنج می برند. معمولا خانم ها بخاطر خونریزی ماهانه، کودکان در سنین رشد و خانم های باردار بیشتر در معرض کم خونی قرار دارند..

کم خونی ناشی از فقر آهن شایع ترین نوع کم خونی است. کاهش میزان آهن می تواند ناشی از خونریزی به دلیل عادت ماهانه شدید یا طولانی مدت خانم ها، فیبروم رحم، سرطان و همچنین داشتن تغذیه ای فقیر از آهن باشد. در کم خونی ناشی از فقر آهن اندازه گلبول های قرمز تغییر کرده و کوچک تر از حد معمولی می شوند

علایم
کم‌خونی اغلب به‌صورت رنگ‌پریدگی خستگی، بی‌حالی، ضعف، سرگیجه، سردرد ، تنگی نفس یا اختلالات خلقی یا افت فشار در بدن خود را نشان می دهد که این علائم به‌دلیل اختلال در خون‌رسانی به اندامهای مختلف است.

درمان
در پزشکی درمان کم خونی اغلب با مکملهای شیمیایی حاوی مولکول آهن است که اگر چه مفید هم واقع شوند، ولی دارای عوارض زیادی هستند و بسیاری از افراد حتی نمی توانند خوردن آن را تحمل کنند
اما در منابع طب سنتی توصیه میشود که افراد کم خون درمانی برای خون سازی برای خود بکار برند
در طب سنتی، با تغذیه مناسب و سبک زندگی سالم می‌توان بسیاری از مشکلات سلامتی را برطرف یا کمرنگ کرد اما نباید فراموش کرد که هر فرد، بسته به شرایطی که دارد و نوع بیماری که با آن روبه‌روست، باید موارد خاصی را به رژیم غذایی‌اش اضافه کند.
و توصیه می شود روزانه آب آهن تاب میل کنند، سیب رنده شده را داخل ترکیب عرق بیدمشک و گلاب ریخته و بخورند (در ظرف چینی باشد بهتر است). گوشت قرمز و جگر به خصوص جگر شتر مصرف نمایند

اصلیترین درمان آهن طبیعی

ترکیب جادویی سه شیره
هر ۸ساعت یک قاشق غذا خوری
میوه شیره انگور
شیره خرما
شیرهه توت
به اندازه مساوی در یک ظرف مخلوط و استفاده شود.


———————————————————

درمان کم بودن هموگلوبین خون و فقرآهن و فقراسیدفولیک:.
در اینجا به نسخه های ساده استاد خیراندیش اشاره می شود که با رعایت آنها به راحتی شدیدترین کم خونیها ظرف مدت 40 الی 120روز قابل درمان است.
الف)بادام درختی روزی 14 عدد دانه دانه مثل آدامس میل شود.
ب)روزانه ۲۱عدد مویز،انجیر شبی7 عدد، زیتون 7 عدد صبحها، خرما 3 عدد
ج)شربت عسل یا شربت شیره انگور روزی 1 الی 3 لیوان.
طرزتهیه شربت:2 الی 3 قاشق غذاخوری از عسل یا شیره به همراه یک لیوان آب میل شود.
د)فسنجان بادام درختی(نصف بادام+نصف گردو) هفته ای 2 الی 3 وعده شام میل شود.
ه)روزی یکبار از ترکیب(یک عدد سیب رنده شده+3 قاشق غذاخوری عرق بیدمشک+1 قاشق غذاخوری عسل)میل شود.
خ)بادکش خونساز که در جزوه بادکش کاملا توضیح داده شده است.مراکز خونساز بدن مثل کتف،لگن،رانها و ساق پاها یک شب درمیان (14 الی21 مرحله) بادکش گردد.
چ)سوپ گندم به همراه روغن زیتون هفته ای 1 الی 2 وعده میل شود.
ح)ارده با شیره انگور روزی یک پیاله
گ)کاهش جدی سردیها مخصوصا چای،عدس،گوشت گاو،لبنیات،گوجه
وخیار،هندوانه،بادمجان،سوسیس و کالباس،نوشابه و…
————————————————————–
درمان کم خونی با نظر استاد تبریزیان:
• حجامت خون را زیاد می‌کند.
• داروی قرص خون طب اسلامی
داروی خونساز طب اسلامی
شوید یا آب شوید + عسل
مصرف زیاد تره.
• استفاده گوشت به هر شکلی(آب پز ، بخارپز و….) اما اگر بیمار به بهبودی نرسید ،باید گوشت را کباب کند.

در رفع مشکل کم خونی باید چند مسئله زیر را مد نظر قرار دهید:

1-اگر خانمی هستید که مشکل کم خونی دارید باید بررسی شود آیا پریودهای شدیدی دارید و در هر دوره خون زیادی از دست می دهید؟ اگر این طور است بایستی این مشکل در وهله اول حل شود.
2 – بایستی وضعیت معده و روده و کبد اصلاح شود تا مواد غذایی لازم را خوب هضم و جذب نماید و خونسازی موثری صورت پذیرد.
3- از مواد غذایی خونساز مانند گوشت گوسفندی بصورت کباب و شیرینی های طبیعی مثل عسل، انجیر، خرما و انگور و مویز و شیره انگور و شیره خرما مرتباً استفاده کنید.
4- آب آهن تاب تغلیظ شده برای افرادی که دارای کم خونی یا فقر شدید آهن هستند، توصیه می شود و آنان می توانند به عنوان جایگزین آب نوشیدنی، تا زمان رفع فقر آهن از آن استفاده کنند یا اینکه یک تکه آهن را روی آتش حرارت دهید تا سرخ شود سپس داخل آب کنید این کار را چند بار تکرار کنید. سپس این آب را میل کنید.
استفاده از حسوم در هنگام پخت غذاهای آبدار نیز برای افراد کم خون توصیه می شود.
5- بادکش خون ساز نیز برای درمان توصیه می شود، معمولاً با یک دوره 5-6 ماهه این کم خونی ها به طور کامل رفع می گردد. مراکز خون سازی بدن استخوانهای اسفنجی هستند. بادکش روی جناق سینه و بادکش از پشت روی مهره های کمر روزانه یکبار توصیه می شود.

افراد کم خون برای خون‌سازی سراغ چه خوراکی هایی بروند؟

سبزیجات برگ‌دار، چغندر، گوجه‌فرنگی، زرده تخم‌مرغ، حبوبات، عدس، لوبیا، گلابی، طالبی، لیموشیرین، هویج، کدوتنبل، کلم از نوع پیچی، پرتقال، سیب‌زمینی، گل‌کلم، گوشت سفید (ماهی و مرغ) و قرمز از جمله مواد غذایی مفیدی هستند که افراد کم‌خون باید سراغ‌شان بروند. علاوه بر این برای کم‌خون‌ها، آب گوشت هم تجویز می‌شود که از مصرف خود گوشت بسیار مفیدتر است
همچنین انواع برگه، برگه آلو و هلو و زردآلو، توت‌خشک، انجیر خشک و کشمش را نیزباید فراموش نکنید.
از سوی دیگر، مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند مشکل شما را تشدید کند. خوراکی‌هایی که حاوی مواد افزودنی هستند مثل سوسیس، کالباس، پیتزا، چیپس، پفک، نوشابه، چای همراه غذا، شکلات از جمله موادی است که کم‌خون‌ها نباید سراغ‌شان بروند

4.4/5 - (5 امتیاز) لطفا امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *