طرز تهیهی شربت جلاب ،مقوی قلب و انرژی بخش
آیا تا کنون نام شربت جلاب را شنیدهاید؟ یک نوشیدنی سنتی پرخاصیت که خواص بیشماری برای این شربت خصوصا در روزهای گرم تابستان در نظر گرفته شده است.
این شربت از ترکیب گلاب، نبات و زعفران تهیه میشود و به تقویت قلب و اعصاب و خاصیت آرامبخشی آن اشاره کرد.
توضیحات دکتر زهرا سرباز حسینی،متخصص طب سنتی
جلاب چیست؟
شربت جلاب یا شربت گلاب یک نوشیدنی سنتی پرخاصیت است، جلاب عربی شده گلاب است، انگبینی است که با گلاب آمیخته و آنرا بپزند تا حدی که به قوام بیاید، ایرانیان باستان آنرا به معنی مطلق شربت بکار میبردند.
در قدیم جلاب هم به عنوان دارو و هم به عنوان یک نوشیدنی نشاط آور در میهمانیها مورد استفاده قرار میگرفت، از این رو نسخههای این شربت متعدد و متنوع است و هر حکیم با توجه به نیاز بیمار در نسخه اصل تصرفاتی کرده و مواردی به آن افزوده است.
خواص شربت جلاب یا شربت گلاب
شربت جلاب، شربت گلاب یا شربت زعفران تقویت کننده عمومی بدن و نشاط آور است و خصوصا مقوی قلب، اعصاب، معده و کبد است، این نوشیدنی گوارا برای بهبود ضعف، ترس، وحشت و افسردگی به تنهایی یا همراه با عرقیات مناسب نوشیده میشود.
این نوشیدنی یکی از مُفرحات در طب سنتی ایرانی است و برای تقویت قلب و درمان بیماریهای سوداوی تاثیر فراوانی دارد، شربت زعفران و گلاب قوای جنسی را تقویت میکند و برای رفع سردردها، تنشهای عصبی، بیخوابی و اضطراب بسیار منفعت دارد چون هر صبح به ناشتا بیاشامند.
حکیم عقیلی خراسانی در کتاب قرابادین کبیر در تعریف جُلّاب آورده: از جمله اشربهای است که جهت تقویت قلب و رفع خفقان و توحش و مالیخولیا و… ترتیب میدهند و با عرقهای مناسبه میآشامند.
این شربت نشاط آور است و برای تپش قلب نفع بسیاری دارد، همچنین ضد وسواس و خستگیهای عصبی است و برای درد کبد و درد سینه نفع دارد، خواص و فواید شربت زعفران برای سرد مزاجان چندبرابر است.
سلامت بمانید.