مشخصات سیر همدان چیست؟
سیر همدان مناطق کویری با آب و هوای گرم و خشک یا نیمه خشک همچون همدان یا تهران بوی تندتری دارد.
اما سیر نواحی شمال کشور که رطوبت هوا بیشتر است تندی کمتری دارد. هر چه سیر بودار تر باشد پرخاصیتتر است.
سیر کوهی (موسیر) در مقایسه با سیر تازه پلویی یا باغی اثرات قوی تر و بوی کمتر و فواید بیشتر دارد.
همدان سیر به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، ضدعفونیکننده (میکروب زدا) و افزایش دهنده ایمنی بدن است.
سیر از غلظت خون پیشگیری می کند و خنثیکننده نیترات موجود در برخی موادغذایی بخصوص سوسیس و کالباس است و مصرف روزانه آن در بهبود علائم سرماخوردگی موثر است.
برای کاهش بوی بد دهان ناشی از خوردن سیر جویدن نعنا، ریحان، میخک، چای خشک و قهوه توصیه شده
هر چند ترکیبات بدبوی سیر پس از هضم وارد خون و سیستم تنفسی و در نهایت، نامطبوع شدن تنفس و پوست میشود.
وقتی سیر جوانه میزند،از ارزش تغذیهای آن کاسته میشود، ضمن اینکه در جوانه سیر مواد سمی تولید میشود که برای سلامت مضر است.
از سیر جوانهزده استفاده نکنید یا قسمت جوانهزده را جدا و مابقی را استفاده کنید.
سیرهای سبک و سفیدرنگ چینی را با مواد شیمیایی اسپری و رنگ میکنند تا از این طریق، ز جوانه زدن آنها جلوگیری شود.